Deze website van Hyundai gebruikt cookies die ons in staat stellen informatie te verzamelen over het gebruik van onze site en diensten en deze verbeteren. Door het plaatsen van cookies van derde partijen kunnen wij je relevante advertenties tonen. Door verder gebruik van deze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie
Accepteer
Hyundai en jouw privacy

Hyundai Privacyverklaring

In deze privacyverklaring legt Hyundai Motor Netherlands B.V. ("Hyundai Nederland" of "wij"/"ons") uit hoe met persoonsgegevens wordt omgegaan van klanten, potentiële klanten, berijders van Hyundai voertuigen en andere personen waarmee Hyundai Nederland (indirect) contracteert of contact heeft (afnemers, leveranciers). Persoonsgegevens zijn gegevens die redelijkerwijs herleidbaar zijn naar een individu.

Hoe wij persoonsgegevens verkrijgen

Wij verzamelen persoonsgegevens onder meer doordat u deze zelf aan ons verstrekt heeft, bijvoorbeeld bij het aanvragen van financiering, een brochure of andere informatie, bij het aangaan van een overeenkomst met ons, bij het aanmaken van een 'Mijn Hyundai-account', via onze website www.mijnhyundai.nl, of doordat u gebruik maakt van onze website en ons in staat stelt gegevens vast te leggen over uw interesses en voorkeuren. Als u gegevens die verplicht zijn om in te voeren (zoals van geval tot geval zal blijken) niet verstrekt, kan de consequentie daarvan zijn dat wij bepaalde contractuele verplichtingen niet kunnen nakomen. Sommige producten en/of diensten worden aangeboden door onze partners en ook wordt er soms verwezen naar websites van dergelijke partners of andere derden. Dit wordt duidelijk aangegeven. Hoe dergelijke partijen met uw persoonsgegevens omgaan blijkt uit de privacyverklaringen van die partijen.

Daarnaast verkrijgen wij persoonsgegevens van derden, zoals onze dealers en servicepartners wanneer u persoonsgegevens aan hen verstrekt, bijvoorbeeld omdat u klant bent of geïnteresseerd bent in een product of dienst van (één van) die partijen, of omdat u bij hen gegevens achterlaat die zij aan ons verstrekken. Wij verwerken dan uw contactgegevens (naam, adres, woonplaats, e-mailadres), geboortedatum, geslacht, klantnummers, contact- en marketingvoorkeuren, voertuiggegevens (waaronder uw voertuigidentificatienummer (VIN), registratienummer, model, bouwjaar en kilometerstand), en andere informatie over uw voorkeuren in verband met het door u afgenomen product of de afgenomen dienst.

Grondslagen

Wij mogen persoonsgegevens gebruiken op zes verschillende grondslagen, die in de wet zijn genoemd:

Gerechtvaardigde belangen

Gerechtvaardigde belangen van Hyundai of een derde zijn: marketing, reclame, communicatie, vaststellen in welke informatie, producten en diensten u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zult zijn, IT-beheer en -beveiliging, onderzoek naar en analyse van eigen producten of diensten, bedrijfshuishouding, juridische zaken, intern beheer, delen met aan ons gelieerde partijen zoals Hyundai Motor Europe.

Doeleinden en grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor bepaalde, hieronder beschreven doeleinden:

Delen met derden

Uw persoonsgegevens worden gedeeld met:

Doorgifte van uw gegevens naar bovenstaande derde partijen zal alleen gebeuren voor zover dit is toegestaan op grond van toepasselijke wet- en regelgeving. Sommige derden die Hyundai inschakelt kwalificeren als 'verwerkers' (bijvoorbeeld hosting-dienstverleners, bepaalde software leveranciers, mobiliteitsdienstverleners of partijen die acties of onderzoeken organiseren of uitvoeren). Met dergelijke partijen worden afspraken gemaakt conform de daarvoor geldende wettelijke vereisten.

Profilering en cookies

Wij kunnen u informatie over deze producten en diensten sturen met inachtneming van de door u opgegeven communicatievoorkeuren en de gegevens die wij over u bezitten. Wij kunnen die informatie delen met onze klantenservice, zodat zij deze kan gebruiken wanneer u contact opneemt. Ook kunnen wij samenwerken met derden om op uw voorkeuren afgestemde advertenties te tonen op sociale-mediaplatformen of, als u toestemming hebt gegeven voor het gebruik van cookies (indien deze toestemming verplicht is), als u surft op het internet/andere websites bezoekt (zie de cookieverklaring van Hyundai voor meer informatie). Deze informatie kunnen wij combineren vanwege onze gerechtvaardigde belangen, of met uw toestemming voor zover vereist.

Doorgifte buiten de EER

Om onze diensten te kunnen leveren, kunnen wij genoodzaakt zijn om uw Voertuig Identificatie Nummer (VIN) te delen met Hyundai Motor Company in Zuid-Korea. Dit doen wij alleen in het geval van een garantieclaim op een auto, vanwege statistische doeleinden en onder andere om te bepalen of een recall plaats moet vinden. Wanneer dit het geval is, nemen wij alle noodzakelijke maatregelen zoals het sluiten van een modelcontract of het contracteren met partijen die aan een goedgekeurd certificeringsmechanisme onderworpen zijn, om de persoonsgegevens op rechtmatige wijze door te geven naar dergelijke landen. Neem contact op via legal@hyundai-motor.nl om een kopie van de betreffende waarborgen te kunnen inzien.

Uw rechten, waaronder het recht op bezwaar

U hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens wij over u bewaren en voor welke doeleinden, en het recht om deze gegevens in te zien en deze waar nodig te verbeteren. Als u toestemming hebt gegeven kunt u deze te allen tijde weer intrekken, waarmee de betreffende verwerking vanaf dat moment zal worden gestaakt. Daarnaast hebt u in bepaalde gevallen het recht bezwaar te maken tegen verwerkingen die verband houden met direct marketing en verwerkingen die gebaseerd zijn op de grondslag 'gerechtvaardigd belang', en om ons te verzoeken het gebruik van uw persoonsgegevens te beperken of deze te wissen of over te dragen (dataportabiliteit). Ook hebt u het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt deze rechten uitsluitend uitoefenen voor zover deze rechten aan u zijn verleend op grond van de toepasselijke wetgeving.

De bovenstaande rechten kunnen worden uitgeoefend door een verzoek in te dienen bij: Hyundai Motors Netherlands B.V., Hub van Doorneweg 14, 2171 KZ Sassenheim, 0252-240340, www.hyundai.nl, legal@hyundai-motor.nl. Met betrekking tot bepaalde verzoeken, behouden wij het recht voor om uw verzoek af te wijzen indien dat rechtens toelaatbaar is.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen onbevoegde of onrechtmatige verwerking en tegen verlies, vernietiging, beschadiging, wijziging of openbaarmaking. Wanneer u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met legal@hyundai-motor.nl.

Bewaartermijn

Wij bewaren uw persoonsgegevens in beginsel niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor deze zijn verkregen en om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Dit houdt over het algemeen in dat uw persoonsgegevens worden bewaard zolang een van de volgende situaties van toepassing is:

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht deze privacyverklaring eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Wij kondigen deze wijzigingen aan in overeenstemming met de wet. Wanneer er wezenlijke wijzigingen plaatsvinden in deze privacyverklaring, volgt een duidelijke kennisgeving, bijvoorbeeld via een notificatie via e-mail.

Contact met Hyundai

Voor vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring en/of de verwerking van persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen via: Hyundai Motors Netherlands B.V., Hub van Doorneweg 14, 2171 KZ Sassenheim, 0252-240340, www.hyundai.nl, legal@hyundai-motor.nl.

Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 8 mei 2018.